KUMA tiimi 3 lemmik koogiretsepti

NAINE, luba endale midagi head! 🎂

Me kõik väärime aeg-ajalt midagi head, olgu selleks Sinu lemmik lillekimp, uus kõrvarõngapaar või miks mitte mõni isevalmistatud hõrgutis.
Täna jagame teiega kolme KUMA Design tiimi kolme lemmikut koogiretsepti, mis valmivad kiirelt ja kergelt!

🥑  Patuvaba avokaado kook 🥑

Mari on suur tervisliku toitumise fänn ning tema legendaarne avokaado kook on saanud paljude sõprade ja pereliikmetele lemmikuks. Näiteks on Mari vend Rait (kes on ka üks KUMA Design omanikest) selle koogi suur fänn.

Põhja jaoks:
5-6 kivita datlit
1 tass kaerajahu
½ ehk pool tassi kookosõli
Täidise jaoks:
4-5 väikest avokaadot
½ ehk pool tassi kookosõli
½ ehk pool tassi agaavisiirupit
2 laimi

👩🏼‍🍳 Valmistamine:
Purusta datlid kööginoaga või kombainiga tükkideks. Lisa datlitele kaerajahu ning 1/2 ehk pool tassi sulatatud kookosõli. Sega koostisained ning vajuta need väikese koogivormi põhja nii, et tekib koogipõhi. Pane koogipõhi külmutuskappi tahenema, kuniks valmistad täidise.
Täidise jaoks purusta avokaadod köögikombainis või blenderis, lisa sulatatud kookosõli, agaavisiirup (soovi korral võid ka rohkem lisada kui retseptis ette nähtud) ning pigista juurde kahe laimi mahl. Laimi mahl aitab avokaadol jääda kenasti heleroheliseks, muidu läheb avokaado õhu ja valguse käes pruuniks, nii et koheselt laimi mahla lisamine aitab koogil kena välja näha ka järgmisel päeval..
Vala valminud segu koogipõhjale ning aseta taas külmikusse. Kui kook on tahenenud, on see valmis söömiseks. Mulle meeldib seda kooki kaunistada vaarikate või šokolaadilaastudega, kuid võid siin oma fantaasial lennata lasta! ✨

🍓 Laste lemmik - jäine marjakook 🍓

Teine kook on aga tõeline magusasõprade ja laste lemmik.🍭 Seda valmistasime sel suvel koos lastega mitu korda ning võid kindel olla, et  sellest saab peo hitt.

Vaja läheb
400ml vahukoort
1 purk magusat kondenspiima
Meelepäraseid marju

👩🏼‍🍳  Valmistamine:
Vahusta vahukoor ja kondenspiim ning sa juurde värskeid marju: mis iganes Sinu lemmik jäätise seest leida võiks ning purusta marjad kergelt.
Kalla segu ümmargusse koogivormi ning aseta viieks tunniks või seniks, kuni kook on külmunud, sügavkülma. Kaunista taaskord meelepäraselt. Näiteks kakaoga saab teha vahvaid mustreid: lõika paberist välja liblika siluetid ning aseta need koogile. Seejärel puista koogile läbi sõela kakaopulbrit Kui liblikad koogilt eemaldad, jäävad sinna kenad valged siluetid. Nii võid teha ka tähti, numbreid vm.

🥕 Talvine porgandikook toorjuustuglasuuriga🥕 

Kolmas KUMA tiimi lemmik kook on tõeline hitt, mis saab alati külalistelt väga head tagasisidet. Mahlane porgand ja soojendavad talve vürtsid sobivad imehästi näiteks pühadelauale.
 
Vaja läheb  
2 suurt muna
150g suhkrut
200g riivitud porgandit
120g jahu
2tl küpsetuspulbrit
Kaneeli 
Muskaatpähklit

Toorjuustuglasuuri jaoks:
150g maitsestamata toorjuustu
50g pehmet võid
Tuhksuhkrut
Vanillisuhkrut

👩🏼‍🍳 Valmistamine: Klopi munad suhkruga kohevaks vahuks ning sega hulka riivitud porgand, jahu, küpsetuspulber ning maitse järgi kaneeli ja riivitud muskaatpähklit. Kalla saadud segu 24cm koogivormi põhja ning küpseta 200 kraadi juures 20-30min. Samal ajal kui kook jahtub valmista toorjuustuglasuur. Glasuuri valmistamiseks vahusta omavahel maitsestamata toorjuust, pehme või ning maitsesta tuhksuhkru ja vanillisuhkruga. Määri glasuur jahtunud koogile.

Mõnusat maiustamist