Satiec KUMA dizaineri: Mari Ojasaar!

Ir neiespējami izstāstīt KUMA Design stāstu, neizstāstot Mari stāstu, jo viņa bija tā, kurai radās lieliskā ideja par sievišķīgo tauriņu, kas, neuzminēsiet, - ir taureņa piespraudes formā! Šodien mēs dalīsimies ar Mari interviju, kurā uzzināsim viņas domas par iedvesmu, zīmola attīstību un, protams, tauriņiem!

Kur tu atrodi iedvesmu jauniem KUMA aksesuāriem?

Mans iedvesmas avots bieži vien variējas. Piemēram, šobrīd esmu aizrāvusies ar interjera dizainu. Dažkārt es tikai paskatos uz dīvānu, kā tas ir uztaisīts, un man rodas ideja, kā izmantot šo pašu dizaina risinājumu aksesuāram. Iedvesmas viļņi mani parasti atrod neparastās vietās un situācijās. Tomēr es vienmēr atrodu jaunas idejas, kad ceļoju un atklāju jaunas vietas.

Kāpēc tauriņi?

Jo tauriņi ir kā mazs dabas brīnums - tas iznirst no nekurienes un pazūd vienā acumirklī. Bet, ja tev ir iespēja tos novērot kādu mirklīti, tu pamanīsi, cik tie ir unikāli un elpu aizraujoši skaisti. Es ticu, ka tāds pats tauriņu trauslums un sievišķība ir paslēpta visās sievietēs. Dažas ļauj tam spīdēt vairāk, citas mazāk, bet tāpēc KUMA tauriņu piespraudi tika radīta: lai palīdzētu modernajai sievietei izcelt viņas sievišķīgo pusi!

Daba tev ir ļoti tuva, vai vari raksturot savu saikni ar dabu?

Daba vienmēr mani ir fascinējusi, bet es īsti nevaru pateikt kāpēc. Ja man būtu jāmin, es teiktu, ka man dabā nav jāpilda neviena loma. Tā pieņem tevi tādu, kāds esi, bez jebkādām ekspektācijām. Kā arī es jūtu, ka daba uzlādē manas baterijas un iedod jaunu enerģiju, gluži kā satiekot jaunus cilvēkus un pavadot laiku ar iedvesmojošiem prātiem tev ir sajūta, ka esi kļuvis nedaudz labāks. Manas mīļākās vietas, lai relaksētos, ir jūra un piekraste, purvs un dažādas dabas svētnīcas.

Kādi ir tavi mīļākie podkāsti un Instagram konti, kas tevi iedvesmo?

Pēdējā laikā man ļoti patīk Melissa Ambrosīni podkāsti!  

Instagram pēdējā laikā mani iedvesmo:

Treniņu šiks @rocamoons,

Ēdieni @anettvelsberg, 

Rotaslietu dizainere @samanthawills,

Igauņu tējas sieviete @kuu.elina 

un @sandravabarna, - viņas konts ir pilns ar pārsteidzošām idejām  

... bet, man jāatzīstās, ka dažreiz pat pašķirstu mūsu pašu @kumadesign, Instagram kontu, lai iegūtu iedvesmu. Vainīga! :D

KUMA Instagram

Kādas aktivitātes vai hobiji tev palīdz atrast iedvesmu, kad nav nevienas jaunas idejas?

Manas smadzenes sāk strādāk, kad es kustos! Piemēram, kad izvedu pastaigāties suni, manā prātā parādās virkne ideju. Pēdējā laikā esmu arī atklājusi tējas ceremonijas - dzert tēju klusumā ir ļoti meditatīva pieredze, kas palīdz saprast prioritātes un iedod jaunu enerģijas lādiņu.

Ja tu varētu ceļot laikā, kad sāki taisīt KUMA tauriņus, kādu padomu tu sev iedotu?

  1. Atrodi sev mentoru, kas tev var pārādīt ceļu uz panākumiem.
  2. Mēģini, mēģini un vēlreiz mēģini! Negaidi, ka visi panākumi atnāks vienā dienā, jo viss prasa laiku - tas ir ilgs ceļš no pirmā prototipa līdz mirklim, kad tev ir lieliska komanda uz kuru vari paļauties!
  3. Esi drosmīga un daudz strādā - tas ir svarīgāk nekā jebkura “īpašā” ideja!
  4. Vienkārši sāc! Pat ja tev vēl nav precīza vīzija, kā viss būs, vienkārši iesāc un skaties, kur ceļš tevi aizvedīs.
  5. Nebaidies prasīt palīdzību!
Mari making brooches

Vai tev ir kāds, kuru uzskati par autoritāti?

Jā, man ir! Viena no lielākajām iedvesmām pēdējā laikā ir bijusi rotaslietu dizainere Samantha Wills!

Kas ir trīs lietas, bez kurām nekad nepamet māju?

Pēdējā laikā, divas no “lietām”, ir bijuši mani bērni. :D Bet, kad man sanāk pastaigāties apkārt vienai, man vienmēr ir mans telefons, lai varu klausīties iedvesmojošus podkāstus. Es arī nekad nepametu māju bez vismaz viena KUMA aksesuāra. Piemēram, kamēr es rakstu atbildes šai intervijai, es sēžu kafejnīcā NOP Kadriorgā un valkāju divus dažādus KUMA auskari. Kāpēc? Jo man patīk izcelties pūlī un darīt lietas nedaudz atšķirīgi. Bet, kas ir vēl svarīgāk, es vienmēr valkāju savus produktus, lai testētu izturību un kvalitāti, lai zinātu, ko uzlabot. Es arī šobrīd valkāju mūsu "Inspired by Nature" t-krekls uz kreiso pusi..lai testētu, protams. :D

Kā tu domā, kāpēc KUMA zīmols ir tik veiksmīgs Igaunijā?

 Es ticu, ka laiks bija pats svarīgākais faktors - mēs ienācām tirgū, kad tiešām izcēlāmies ar unikālu produktu. Tajā laikā neviens netaisīja sieviešu tauriņus, kas ir taureņa formā. Es arī biju ļoti atvērta apgūt jaunas iemaņas un iegūt jaunus kontaktus, nemitīgi centos uzlabot produktu un iepakojumu. Vēl viens labs lēmums bija investēt labā fotogrāfā, kas noteikti bija īstā izvēle šodienas sociālo mediju ērā.

Mari Ojasaar

Kā tu raksturotu savu mākslu?

Esmu viens no tiem māksliniekiem, kurš vienmēr grib darīt visu pa savam. Mana māksla ir spēcīgi ietekmējusies no vides, zaļās domāšanas un elpošanas reizē ar dabu. Mans mērķis ir dot atpakaļ dabai caur savu mākslu un iedrošināt cilvēkus izcelties un eksperimentēt!