Kā uzlabot savu ikdienu?
Ko Tev nozīmē sevis uzmundrināšana? Priekš manis tas nozīmē sniegt savai vai mīļo cilvēku dzīvei nelielu grūdienu pozitīvā virzienā. Es ticu, ka iedvesmojot sevi un citus darīt labu, tev nevajadzēs saskarties ar SOS situāciju, brīžos kad jutīsi, ka vairs netiec uz priekšu un liksies, ka dzīve ir apstājusies. Šinī bloga ierakstā es padalīšos ar septiņiem dažādiem veidiem kā sniegt sev un citiem pozitīvu uzmundrinājumu. 

Attiecību-boost

Relationship-boost is a powerful tool that will make your everyday life much more fulfilling when you have a loving and peaceful relationship with your partner. Atbalsts attiecībās ir spēcīgs ierocis, kas padarīs tavu ikdienu piepildītu, kad apzināsies, ka tev ir mīlošas un mierīgas attiecības ar savu partneri. Mēs cilvēki esam pieraduši pie ieradumiem un brīžiem ir viegli uztvert attiecības par pašsaprotamām un pierast pie tā, ka kāds vienmēr ir līdzās. Attiecības ir jākopj, ja mēs to nedarīsim, sākumā mazās un niecīgās skrambas var pārvērties par lieliem caurumiem, kurus ir grūti salāpīt. No savas pieredzes zinu, cik daudz enerģijas atņem bērnu audzināšana, sava biznesa veidošana, kas attiecības nereti liek atstāt novārtā. Lai gan, tas nemaz nav tik sarežģīti, lai sniegt attiecībām īpašu un pozitīvu grūdienu pozitīvā virzienā. Mans pēdējā laika lielākais attiecību “boosts” bija tad, kad mans topošais vīrs, Jesper, mani bildināja. Protams, tas ir lielākais attiecību solis, kas nav piemērots visiem. Soļi uz attiecību stiprināšanu var būt ļoti dažādi, kā vienu no tiem varu minēt kopīgu piedzīvojumu meklējumus. Tas var būt jebkas- romantisks ceļojums uz Bali vai mierīgs vakars mājīgā viesnīcā. Lai mirkli padarītu vēl īpašāku atsakies no sava telefona un elektroierīcēm, tā vietā paņem pāris sveces no mājām un uzbur skaistu atmosfēru. Tiem, kuriem ir mazi bērni saprot, ka šādi vakari mēdz būt ļoti grūti realizējami, tas attiecas arī uz mums, jo jaunākais dēls ir pārāk mazs, lai paliktu vecvecāku uzraudzībā. Tāpēc mēs esam aizstājuši vakara izklaides uz dienas randiņiem. Mums ir mini randiņi pa dienu. Mēs iepazīstam savu pilsētu, apmeklējam kafejnīcas vai vienkārši apsēžamies uz kāda skoliņa parkā un izbaudām mazos prieka un laimes brīžus. Ir labi būt kopā un dalīties šādos brīžos.

Skaistuma-Boost

Laiku pa laikam jūtu, ka nepietiekams miegs (es joprojām baroju savu mazāko bērnu, kas nozīmē, ka naktī nākas celties vairākas reizes, lai viņu pabarotu), D- vitamīna trūkuma un niecīgā svaigu ēdienu izlase atstāj iespaidu uz to kā es izskatos. Es jūtos nogurusi, mana āda ir nespodra un man ir tumši loki zem acīm. Kad šādi jūtos es sniedzos pēc ūdens, svaigi spiestas sulas un dažādām piedevām. Kad jūtu, ka manā ķermenī ir disbalanss, pirmā lieta, ko es daru ir palielinu uzņemtā ūdens daudzumu. Pēdējā laikā esmu iemīlējusi dabīgo avota ūdeni, ko es gādāju no avota pati un uzkrāju stikla traukā, lai arī mana ģimene var izbaudīt un lietot uzturā tīru un dabīgu ūdeni.
Mans otrs mīļākais paņēmiens, lai sevi uzmundrinātu ir dažādas sulas. Piemēram, iemīļotā šefpavāre Anni Arro ir rakstījusi savā pavārgrāmatā- “Sepamaa Taluköök”, ka viņas mīļākais ziemas dzēriens ir ķirbju, smiltsērkšķu un burkānu sula. Tas ir lielisks starts tavai dienai, tāpēc ka burkāni un ķirbji ir bagāti ar beta karotīnu, savukārt smiltsērkšķos ir ļoti daudz C vitamīna. (Selerija sakne un medus uzlabo tavu gremošanas sistēmu).
 
200 g ķirbja
0,5 glāze smiltsērkšķu
Burkānu sula
2 tbls ēdamkarotes medus
1 selerija sakne
 
Sablenderē visas sastāvdaļas kopā, līdz smiltsērkšķu sēklas ir pilnībā sakapātās (smiltsērkšķu sēklu eļļa ir lieliska tavai ādai un ķermenim). Paldies Anni Arro par recepti! 
 
Ja tev nesanāk laika izveidot savu vitamīnu kokteili (būsim godīgi, jo kādam taču tie augļi, ogas un dārzeņi ir arī jānoper, jānotīra un jāsagatavo), tad dodies pa vieglāko ceļu. Mūsdienās veselīgs dzīvesveids ir ļoti populārs, tāpēc šobrīd ir viegli iegādāties jau gatavus smūtija mikšļus. Viens no maniem visu laiku mīļākajiem maisījumiem ir zīmola “Boost Yourself” piedevas smūtijiem, kas sastāv no kologēna un dažādiem vitamīniem. Viss kas tev ir jādara, lai ķermenim sniegtu pozitīvu stimulu, ir sajaukt savu mīļāko “superfood” maisījumu ar ūdeni, sulu vai smūtiju un tas arī viss! Kad esi sagatavojusi savu smūtiju vai glāzi sulas, nobeigumā vienkārši pievieno vienu karoti “Boost Yourself” piedevu maisīju. Tā kā pulvera maisījums jau ir smalki samalts, tas vienmērīgi sajauksies ar tavu izvēlēto dzērienu. Atceries, ja vēlies tikt pie jebkādiem rezultātiem, ieturi veselīgu rutīnu. Pirmos rezultātus varēs just tikai pēc diviem, trīs mēnešiem. Tavam ķermenim nepieciešams laiks, lai pārstrādātu visus uzkrātos vitamīnus un minerālus uz svarīgākajiem orgāniem un tikai pēc tam maģiskais mirdzums parādīsies tavos nagos, matos un ādā.

Mentālais-Boost 

Atbalstu savai mentālajai veselībai es sniedzu katru dienu. Ik reizi, laikā kad man vajadzētu gulēt, bet es pieķeru sevi galvā prātojam dažādas domas, tad zinu, kad man ir vairāk jākoncentrējas uz savu mentālo veselību. Pirmais vienkāršais solis, ko vari veikt ir meditācija. Tā ir vienkāršākā, bet tomēr tik grūti izdarāmā lieta, dot atļauju savam prātam vienkārši atpūsties un nedarīt neko 10-20 minūtes. Daži no pasaules ievērojamākajiem cilvēkiem saka, ka meditējot katru dienu tā ir atslēga uz panākumiem. Vēl viena lieliska lieta, kā uzmundrināt prātu un ķermeni ir būt dabā. Izmēģini pati! Diena dabā tev sniegs neaizmirstamas sajūtas, īpaši ziemas laikā, kad vidēji mēs ārā pavadām 1-2h dienā un tāpat tas ir laiks, kuru mēs pavadām ejot līdz mašīnai vai no mašīnas uz veikalu.
 

Naudas-boost

Nauda! Lieta, kas mums visiem ir nepieciešama, pareizi? Īpaši tad, kad visa nauda ir iztērēta dāvanām. Priekš manis nauda ir enerģija un enerģijai vajag plūst. Liekot tai plūst es nedomāju, ka tā ir jāizšķiež uz visām pusēm. Pirms lielāka pirkuma es vienmēr padomāju divas, dažkārt pat trīs reizes pirms, ko pērku priekš savas mājas. Lietu vietā, man patīk piepildīt savu māju ar stāstiem un emocijām. Piemēram, Bali salās es iegādājos skaistu, no keramikas radītu bļodiņu, ar zīmīti, kura vēsta, ka bļodiņu izveidoja salas vietējā iedzīvotāja, kura ir divu bērnu māte un, kura ticēja saviem sapņiem. Šī zīmīte mani ļoti uzrunāja, jo es pati esmu māte, kura paralēli strādā un es ar lielāko prieku atbalstu citu mammu sapņus.
Kādu laiku atpakaļ es iztērēju lielu naudu, iegādājoties dārgu tējas kanniņu. Sākumā es tikai uz to paskatījos, atstāju veikalā un par to domāju divas dienas. Es nolēmu, ja es atcerēšos par to pēc divām dienām tā būs lemta būt mana… un kas notika? Es nevarēju rast mieru un sagaidīt to mirkli, kad tējas kanniņa būs manā virtuvē. Tējkannas izsmalcinātais dizains vienkārši apbūra mani un es pat biju gatava maksāt par to vairāk. Šāds fenomens iedvesmo arī manus radošos darbus- kad kaut kas ir tik vienkāršs un izsmalcināts, ko neesmu redzējusi nekur iepriekš. Līdzīgi kā mūsu Moonchildren auskari, kurus var nēsāt sešos dažādos veidos. Patiesībā, mūsu pēdējā Ziemassvētku izpārdošanas dienā Swedbankā, es atklāju, ka tie var tikt nēsāti 7 dažādos veidos.
Vēl viens jauks veids kā piešķirt naudai stimulu ir uzrakstīt tai mīlestības vēstuli un vērot vai notiek enerģijas svārstības un plūsma.
 

Mājokļa-Boost 

Ar to es domāju ieviest jaunu enerģiju savā mājoklī. Ik reizi, kad mans partneris Jespers dodas darba ceļojumos uz pāris nedēļām, man gribas “ligzdot”. Es burtiski lidoju uz interjera veikaliem, lai atrastu to, kas padarītu manu māju mājīgu un omulīgu cik vien iespējams. Pēdējo reizi, kad Jespers bija prom es nolēmu, ka šoreiz nepirkšu pilnīgi neko kamēr nebūs iztīrīti visi mājas stūri, atvilktnes un plaukti, es atbrīvojos no visa liekā, kas man vairs nesagādāja prieku. Lietas, kuras tu vairs nelieto ir plika enerģija, kura vairs neplūst un nerada nekādu labumu. Bija grūti atbrīvoties no lietām, kuras mums vairs nebija vajadzīgas, bet es apsolīju sev, ka visa beigās es apbalvošu sevi ar skaistu ziedu pušķi. Tiklīdz viss bija tīrs un kārtīgs, es nopirku jaunus aizkarus, tepiķi, tējas komplektu un, protams, mājas augus- daudz augu! Pat mūsu suns tika pie jaunas, komfortablas gultas. Es pat pamanīju kā pārmaiņas mājās ietekmēja manus mazos. Mans piecus gadus jaunais dēls sāka tīrīt savu istabu, teikdams, ka viņam vairs nevajagot tik daudz mantu, labāk lai viņam ir tīra un liela istaba. Ik reizi, kad bērni neliek man mieru un viss ko es dzirdu ir: “Man ir garlaicīgi”, tas ir īstais laiks, lai sakārtotu atvilktnes un rotaļlietas. Bieži vien atklājam “jaunas” mantas ar kurām spēlēties, kuras patiesībā bija paslēpušām lielajā mantu kaudzē. Tīrīšanas procesā es pārliecinos, ka atstāju viņiem pāris opcijas ar lietām, kuras paturēt un no kurām atbrīvoties. Ik reizi pēc rotaļlietu tīrīšanas pāris dienas seko klusums, kura laikā bērni priecājas un iepazīst jaunatklāto rotaļlietu, kura bija paslēpusies lielajā mantu kastē.
 

Laimes-Boost 

Kas ir tas stimuls, kas dara tevi laimīgu? Man tie ir mani mazie džungļi. Es esmu sakopojusi salīdzinoši lielu skaitu istabas augu, tātad pat ja ārā ir pelēks laiks, manā mājoklī katrā stūrītī ir kaut kas zaļš par ko priecāties. Mans pēdējais atklājums ir dāvināt augu lapas, tā ir lieliska alternatīva, ja neesi pārliecināta par to kādu augu tev mīļš cilvēks vēlas. Piemēram, mans pēdējais pirkums priekš mājas bija populārā “Monsera” auga lapa. Tā kā visa pārējā šī auga daļa ir indīga, es neuzdrošinājos to iegādāties, bet tā lapa stāv vāzē un ienes gaismu mūsu mājoklī jau vairāk kā mēnesi. Šāda veida augi sniedz tik pat lielu prieku kā augi podos, tikai augu lapas ir daudz vieglāk kopt un uzturēt. Vēl viena vieta, kuru esmu piepildījusi ar augiem ir mūsu guļamistaba. Man patīk, skatoties uz šiem augiem, no rīta lēni pamosties un sākt dienu.
 
Vēl viena lieta, kas sniedz man stimulu laimes ir mācīties kaut ko jaunu. Es esmu atklājusi  https://www.domestika.org mājaslapu, kurā var atrast dažādus kursus, ko atzīst nozares speciālisti visā pasaulē. Apziņa vien, ka dzīvojam šādā lieliskā gadsimtā, kur mājskološana ir padarīta tik interesanta un vienkārša, dara mani ļoti laimīgu. Līdz šim esmu piedalījusies dažādos kursos, kas saistīti ar dizainu un mākslas jomu, taču drīz plānoju ienirt arī skaistajā izžūšanas mākslas pasaulē.
 

Pārsteigumu-Boost 

Šis ir pēdējais padoms, par kuru vēlos runāt šinī bloga ierakstā. Pēdējā laikā esmu sākusi radīt spontānus pārsteigumus priekš saviem mīļajiem. Lielākoties, veikusi telefona zvanus saviem sen nesatiktajiem draugiem ar kuriem neesmu runājusi ilgu laiku, vai nosūtījusi tiem nelielu dāvanu paciņu. Mazi pārsteigumi saviem mīļajiem sniegs patīkamu enerģiju tev un draugiem, kuri saņēmuši pārsteigumu.
 
Šie bija pāris veidi kā sevi iedvesmot.  
Mari