KUMA Design tiimi 3 lemmik koogiretsepti

NAINE, luba endale midagi head! 🎂

Me kÔik vÀÀrime aeg-ajalt midagi head, olgu selleks Sinu lemmik lillekimp, uus kÔrvarÔngapaar vÔi miks mitte mÔni isevalmistatud hÔrgutis.
TĂ€na jagame teiega kolme KUMA Design tiimi kolme lemmikut koogiretsepti, mis valmivad kiirelt ja kergelt!

đŸ„‘ Patuvaba avokaado kook đŸ„‘

Mari on suur tervisliku toitumise fĂ€nn ning tema legendaarne avokaado kook on saanud paljude sĂ”prade ja pereliikmetele lemmikuks. NĂ€iteks on Mari vend Rait (kes on ka ĂŒks KUMA Design omanikest) selle koogi suur fĂ€nn.

PÔhja jaoks:
5-6 kivita datlit
1 tass kaerajahu
Âœ ehk pool tassi kookosĂ”li
TĂ€idise jaoks:
4-5 vÀikest avokaadot
Âœ ehk pool tassi kookosĂ”li
œ ehk pool tassi agaavisiirupit
2 laimi

đŸ‘©đŸŒâ€đŸł Valmistamine:
Purusta datlid kööginoaga vĂ”i kombainiga tĂŒkkideks. Lisa datlitele kaerajahu ning 1/2 ehk pool tassi sulatatud kookosĂ”li. Sega koostisained ning vajuta need vĂ€ikese koogivormi pĂ”hja nii, et tekib koogipĂ”hi. Pane koogipĂ”hi kĂŒlmutuskappi tahenema, kuniks valmistad tĂ€idise.
TÀidise jaoks purusta avokaadod köögikombainis vÔi blenderis, lisa sulatatud kookosÔli, agaavisiirup (soovi korral vÔid ka rohkem lisada kui retseptis ette nÀhtud) ning pigista juurde kahe laimi mahl. Laimi mahl aitab avokaadol jÀÀda kenasti heleroheliseks, muidu lÀheb avokaado Ôhu ja valguse kÀes pruuniks, nii et koheselt laimi mahla lisamine aitab koogil kena vÀlja nÀha ka jÀrgmisel pÀeval..
Vala valminud segu koogipĂ”hjale ning aseta taas kĂŒlmikusse. Kui kook on tahenenud, on see valmis söömiseks. Mulle meeldib seda kooki kaunistada vaarikate vĂ”i ĆĄokolaadilaastudega, kuid vĂ”id siin oma fantaasial lennata lasta! ✹

🍓 Laste lemmik jĂ€ine marjakook 🍓

Teine kook on aga tĂ”eline magusasĂ”prade ja laste lemmik.🍭 Seda valmistasime sel suvel koos lastega mitu korda ning vĂ”id kindel olla, et sellest saab peo hitt.

Vaja lÀheb
400ml vahukoort
1 purk magusat kondenspiima
MeelepÀraseid marju

đŸ‘©đŸŒâ€đŸł Valmistamine:
Vahusta vahukoor ja kondenspiim ning sa juurde vÀrskeid marju: mis iganes Sinu lemmik jÀÀtise seest leida vÔiks ning purusta marjad kergelt.
Kalla segu ĂŒmmargusse koogivormi ning aseta viieks tunniks vĂ”i seniks, kuni kook on kĂŒlmunud, sĂŒgavkĂŒlma. Kaunista taaskord meelepĂ€raselt. NĂ€iteks kakaoga saab teha vahvaid mustreid: lĂ”ika paberist vĂ€lja liblika siluetid ning aseta need koogile. SeejĂ€rel puista koogile lĂ€bi sĂ”ela kakaopulbrit Kui liblikad koogilt eemaldad, jÀÀvad sinna kenad valged siluetid. Nii vĂ”id teha ka tĂ€hti, numbreid vm.

đŸ„• Talvine porgandikook toorjuustuglasuurigađŸ„•Â 

Kolmas KUMA tiimi lemmik kook on tĂ”eline hitt, mis saab alati kĂŒlalistelt vĂ€ga head tagasisidet. Mahlane porgand ja soojendavad talve vĂŒrtsid sobivad imehĂ€sti nĂ€iteks pĂŒhadelauale.
 
Vaja lÀheb 
2 suurt muna
150g suhkrut
200g riivitud porgandit
120g jahu
2tl kĂŒpsetuspulbrit
Kaneeli 
MuskaatpÀhklit

Toorjuustuglasuuri jaoks:
150g maitsestamata toorjuustu
50g pehmet vÔid
Tuhksuhkrut
Vanillisuhkrut

đŸ‘©đŸŒâ€đŸł Valmistamine: Klopi munad suhkruga kohevaks vahuks ning sega hulka riivitud porgand, jahu, kĂŒpsetuspulber ning maitse jĂ€rgi kaneeli ja riivitud muskaatpĂ€hklit. Kalla saadud segu 24cm koogivormi pĂ”hja ning kĂŒpseta 200 kraadi juures 20-30min. Samal ajal kui kook jahtub valmista toorjuustuglasuur. Glasuuri valmistamiseks vahusta omavahel maitsestamata toorjuust, pehme vĂ”i ning maitsesta tuhksuhkru ja vanillisuhkruga. MÀÀri glasuur jahtunud koogile.

MÔnusat maiustamist