Emadepäevaks telli hiljemalt neljapäeval kell 15.00

Mari kingituste teejuht

Kuidas valida seda „õiget kingitust” oma armsamale nippe jagasime teiega eelmises postituses.

Täna jagame teiega intervjuud KUMA looja ja loovjuhi Mari Ojasaarega, kus ta avaldab oma läbi aegade lemmik kingitused, mis ta on kas ise kuuse alt leidnud või kellelegi kingikotti pistnud. Kuna Mari näol on tegu tõelise kunstnikuhingega, siis ära ole üllatunud kui mõni kingitus ei ole just käegakatsutav :)

Raamatud

Üheks minu nõrkuseks on kindlasti raamatud! Ma armastan kinkida raamatuid oma lähedastele (eriti oma poegadele), kuid ühtlasi meeldib mulle ka endale raamatuid kingipakist leida, sest läbi lugude saan astuda uude maailma ja avastada midagi täiesti tundmatut. Üks minu viimase aja lemmik raamatuid on kindlasti “Hobune Henry Unenägu”. Raamatu idee on anda tagasi neile, kes seda vajavad ja seega läheb protsent müügitulust heategevusele. Kirsiks tordil on raamatu inspireerivad illustratsioonid, mis on loodud super andeka Britt Samsoni poolt!

Ei mingit kinki

Kingiidee, mille sain oma elukaaslaselt Jesperilt, võib olla veidi harjumatu, kuid kui tunned kingisaajat läbi ja lõhki, siis võib vahel kingituse hoopis tegemata jätta. Juhul kui Sul tõesti ei ole ühtegi head ideed, mida oma kallimale kinkida, siis selle asemel, et soetada midagi, millest ei tunne rõõmu ei Sina ega armsam, ütle talle ausalt, et Sa ei leidnud ühtegi kingitust, mis näitaks kui palju Sa temast hoolid. Sellest hoolimata ära jäta kingitust tegemata, vaid hoia silmad lahti ja üllata oma armsamat selle ”õige kingitusega” just siis, kui ta seda kõige vähem ootab!

Näiteks minu elukaaslane Jesper üllatas mind ükskord jõulukingitusega juulikuus! Ma ei oskagi sõnadesse panna seda õnnetunnet, mida tundsin, kui Sain tõeliselt minuliku ja läbimõeldud kingituse just siis, kui ma seda kõige vähem ootasin! Ma usun, et oma olemuselt peaks kingitus alati olema üllatus ja selle pärast on ka see „kingiidee“ mulle südamelähedane!

Aeg

Minu jaoks on üks kõige hinnalisemaid kingitus, mis keegi mulle kinkida võib, oma aeg. Kuna nii minul kui mu elukaaslasel on väge tihe graafik, siis hindan ma enim seda, kui ta leiab aega, et meile õhtusöök valmistada või üheskoos loodusesse jalutama minna. Ära unusta aga kingituse pakendit! Kuna aega on üsna keeruline kinkekotti pista, siis mõtle kastist välja poole!

Miks mitte meisterdada oma armsamale kinkekaart, millega kingid oma aega ning kus on kirjas, kuidas Sa seda täpselt teha plaanid. Positiivne on ka see, et sellise kinkekaardi puhul ei pea kingisaaja aegumiskuupäeva pärast muretsema!

Vähem on rohkem

Üks naljakamaid kingitusi, mis ma olen kunagi teinud, oli minu armsale pojale, kui elasime Bali saarel. Teadagi meeldivad lastele kõige rohkem just need asjad, mis ei ole neile lubatud. Meie pere puhul olid selleks isa kõrvatropid. Nii et kujutage ette seda rõõmu ja üllatust kui meie poeg leidis jõululaupäeval kuuse alt just kõrvatropid! Tõeliselt väike ja soodne kingitus, kuid ma mäletan siiani seda siirast rõõmu, mida oma lapse silmis nägin. Selline kingitus on hea näide sellest, kuidas läbimõeldud kingituse puhul ei ole oluline mitte hinnasilt, vaid kingituse väärtus kingisaaja jaoks. Tuleb lihtsalt tähelepanelik olla ja märgata, mis paneb kingisaaja silmad särama ja toob naeratuse näole!

Kingi käsitööd

Mulle on juba lapsest saati meeldinud rohkem kingitusi ise teha kui neid poest osta. Ning selleks ei pea kunstnik olema, et valmistada tõeliselt meeldejääv ning südantsoojendav kingitus!

Kui Sa oled meisterdaja, siis valmista oma kallimale näiteks fotoalbum teie ühisest teekonnast. Kui Sinu sisemine kunstnik avaldub köögis olles, siis kingi talle karp isetehtud käsitöötrühvleid või pudel kodust hõõgveini. Maali pilt või kirjuta luuletus – kuidas iganes Sulle meeldib ennast loominguliselt väljendada, ning usu mind – inimesed tunnetavad seda energiat ja armastust, millega Sa kingituse valmistasid! Kui Sul ei tule aga parajasti ühtegi head ideed, mida saaksid ise valmistada, siis pea meeles, et käsitöö puhul on oluline just see, et see kannab head energiat ning ei pea seejuures olema vaid enda kätega tehtud!

Meie liblikad are created by talented craftsmen who guarantee that our accessories carry only good vibes. However, if you want something that carries strong positive energies and brings luck to the possessor, then our energia kaelakeed loodi just selleks otstarbeks!

Kingiideed meestele

Usun, et ka Sinu elus on mehi, kellele kingituse valmistamine on paras peavalu.

Olenevalt mehest võib naljakas sokipaar või kvaliteetne aluspesu olla kas tänuväärselt praktiline või tõeliselt igav kingitus. Olles suhtes võib mõni koolitus, mis teile mõlemale pinget pakub, olla hea kingitus nii Sinu mehele kui ka Sulle endale!

Kui Su mees hindab head sööki, siis kingi talle ühine kokkamiskursus, mis on üheaegselt nii hariv kui kingib teile võimaluse üheskoos rohkem aega veeta. Hea idee on ka massaažikoolitus, mis mõjub hästi nii kallima tervisele kui lisab vürtsi teie suhetele.

Manly accessories are another way to surprise him, but beforehand make sure you know your man’s taste and style.

Ma loodan, et mõned eelpool mainitud kingiideedest inspireerisid Sind või aitasid Sul kastist välja poole mõelda. Pea meeles, et kingitust valides on kõige olulisem hoida meeles, miks Sa kingitust teed – ning üldjuhul ikka selleks, et näidata oma armsamale, kui palju Sa temast hoolid! Ma tean omast käest, et jõuluhullus võib vahel pea sassi ajada. Sellisel juhul tuleta endale meelde, et päeva lõpuks ei ole olulised mitte asjad mida omame, vaid mälestused, mida loome!