Kuidas valida „seda õiget“ kingitust?

Kingituste tegemine on lahutamatu osa jõuludest, mis peaks looma pühade meeleolu, kuid tihtipeale juhtub just vastupidi ning ideaalse kingituse leidmisest saab vaevarikas ülesanne, mis tühjendab nii energiavarud kui rahakoti sisu.

Meie soov valmistada lähedastele rõõmu varjutab tihti hoopis olulisema eesmärgi - olla esmalt ise õnnelik, et saaksime teha teisi meie ümber õnnelikuks.

Selleks, et ka Sina saaksid seekord jõulukuud stressivabalt nautida, jagab KUMA looja Mari Ojasaar näpunäiteid, kuidas muuta kingituste tegemine meeldivaks ja põnevaks nii Sulle kui Su lähedastele.

Esmalt mõtle kingi eesmärgile!

Enne ostukeskusesse kihutamist tee selgeks kingituse eesmärk, et Sa ei lahkuks poest väsinuna, veelgi enam stressis ja tühjade kätega. Kas Sa soovid oma kingitusega kedagi üllatada, luua tema ellu kaunis mälestus või panna oma armsam väikese meenega naeratama ja kinkida positiivseid emotsioone? Kingituse eesmärgi väljaselgitamine on vundament, mis muudab valimisprotsessi kiiremaks, sest välistab nii mõnegi ebasobiliku variandi.

Kui eesmärk on leitud, on aeg visualise Pane ennast kingisaaja rolli ja kujuta ette, mis võiks olla see, mida ta hetkel kõige rohkem vajab või ihaldab. Kui esimene vastus, mis Su pähe hüppab, on raha, siis vajuta hetkeks stop nupule. Raha ei kanna head energiat ja seega ei ole ka parim kingitus.

Kuid on veel üks asi, mida iga inimene vajab, et tulla toime argielu kiire tempoga ja see on aeg iseendale! 👑 

Siinkohal tasub sügavalt järele mõelda  , mis on see, mis paneks kingisaaja silmad särama ning mida ta võib-olla iseendale lubada ei raatsiks, kuid samas tooks liblikad kõhtu justkui ta oleks taas laps ja kätte oleks jõudnud jõululaupäev hommik?

Kõigel on energia! 💫

Pea meeles, et iga kingitus kannab endaga teatud energiat!

Kõigel meid ümbritseval on oma energia ning kuigi mõnikord me otsustame oma silmad sulgeda ja mitte mõelda, kuidas mõned inimesed või asjad meid ennast tundma panevad, siis nende energia mõjutab meid sellegipoolest.

Even if something is beautiful and/or expensive, it’s not worth the effort, if it doesn’t make the person feel good. Take jewellery, for example - we all have a pair of earrings somewhere in our drawer, that was given to us or maybe we bought them ourselves, but we rarely wear them. Vahel ei meeldi meile ehte disain või materjal, kuid vahel me lihtsalt ei taha neid kanda, teadmata isegi täpselt miks. Nad võisid küll poeletil või kinkekarbis ilusad tunduda, kuid millegipärast sirutame igal hommikul käe ikkagi ehete järgi, mis olid võib-olla poole odavamad ja pooltki mitte nii säravad, kuid tekitavad meis lihtsalt hea tunde.

Siin on vaid üks märksõna: ENERGIA! Kas oled mõelnud, kust saavad ehted oma energia? Meie KUMAs usume, et ehtele annavad energia valmistamisviis ja materjal! Kuid see ei kehti ainult ehete kohta! Enne kingituse soetamist tee väike taustauuring ja uuri välja, kuidas toode on valmistatud, kes ja millistes tingimustes toote valmistas ning milliseid materjale selleks kasutati.

Pole ime, et alatasustatud, näljasel või ükskõik millisel teisel viisil väärkoheldud töötajal puudub positiivne energia, mida oma töösse „süstida“. Võib-olla nad isegi vihkavad oma tööd, kuid neil puudub valikuvõimalus midagi muud teha - sellised töökäed võivad tootesse süstida väga tugevaid negatiivseid energiad.

Kas Sina tahaksid, et selline energia oleks Sinu armsama kaela ümber või “kaunistaks” tema rannet? See on ka üks põhjustest, miks kõik KUMA käsitöömeistrid on valitud äärmiselt hoolikalt, sest me teame kui hinnalised on käsitööehted, mis on valmistatud hoole ja armastusega. Ning see on see energia, mida me tahame oma klientidega jagada!

Keskkond ja materjalid! 🌍

Nagu me juba eelmises punktis mainisime, siis teine oluline komponent, mis annab kingitusele unikaalse energia, on materjalid!

Siin on meil lihtne nõuanne: vali tooted, mis on valmistatud, naturaalsetest materjalidest, sest need loovad positiivse energia meie ümber!

Mõtle näiteks riietele - see, mida me kanname, mõjutab seda, kuidas me end tunneme. Kui midagi ajab meie keha sügelema, on liiga ümber või ajab meid higistama, siis võib see olla märk, et riie on valmistatud sünteetilistest materjalidest, mis panevad meie keha riideeseme vastu “võitlema”. Vastupidiselt aga riided, mis on valmistatud naturaalsetest materjalidest , võivad tekitada meis tunde, nagu keegi kallistaks meid terve päeva. PS! Kui tahad seda omal nahal tunda, siis proovi meie orgaanilisest puuvillast valmistatud “Inspired by Nature” t-särki!

Me oleme väga uhked et lisaks meile on ka teisi Eesti disaini brände, kes järgivad meiega sarnaseid tootmispõhimõtteid ja siinkohal tahame välja tuua kaks ägedat disainerit: Woolish ja Mywoolwalk. Mõlemad brändid on KUMA looja Mari isiklikud lemmikud, sest nende tooted on kvaliteetsed ning valmistatud kehasõbralikest materjalidest. Juhul kui Sa oled tallinlane, siis soovitame Sul külastada järgmisi Eesti disaini poode, kust leiad laia valiku naturaalseid käsitöö tooteid: Les Petites, TALI, Scandikids, Estonian Design House ja Must pop-up pood.

Me loodame, et antud teejuht andis Sulle mõne uue vaatenurga, kuidas kingituste tegemisele läheneda ning ära unusta lugeda ka meie kingituste teejuhi teist osa, kus Mari jagab teiega on läbi aegade lemmik kingiideid!