Emadepäevaks telli hiljemalt neljapäeval kell 15.00

5 nippi, kuidas muuta oma garderoob “rohelisemaks”

Ei ole paremat aega uute muudatuste sisseviimiseks oma igapäevaelus kui uus aasta. Tähistamaks uusi algusi, jagame teiega viite lihtsat nippi, kuidas oma elustiil teadlike moevalikutega rohelisemaks ja keskkonnasõbralikumaks muuta!

Eelista eetilisi brände

Kui teemaks on keskkonnasõbralikkus moemaailmas, siis peame eelkõige silmas jätkusuutliku mõttemaailmaga brändide eelistamist. Need on brändid, kes ei ole oma tegevusega ainult loodussõbralikud vaid ka oma töötajate vastu sõbralikud. Selleks, et oskaksid teha keskkonnasõbralikke valikuid ostudžunglis, tee enne šoppamist väike taustauuring oma lemmik brändidele ja leia vastused järgmistele küsimustele:

    1. Kus, kelle poolt ja millistes tingimustes tooted valmivad?
    2. Millistest materjalidest on tooted valmistatud?
    3. Milline näeb välja brändi tootmisprotsess?
    4. Mis saab tootmise ülejääkidest?
    5. Kas bränd toetab mõnda heategevust või annab mõnel muul viisil ühiskonnale ja meie planeedile tagasi?
    6. Jne..

Valides ainuüksi brände, kes julgevad võtta vastutust oma ökoloogilise jalajälje eest, aitad kaasa meie koduplaneedi hoidmisele.

Ühe naise vana, on teise naise uus

Teadagi on teise ringi riided keskkonnasõbralikum valik kui uute riiete soetamine, kuid aeg-ajalt tasub seda endale uuesti meelde tuletada. Seda enam, et tänapäeval on selleks mitmeid erinevaid võimalusi! Kui Sinus on peidus šopahoolik, kes armastab uusi riideid jahtida ja tõelisi aardeid leida, siis vali vahelduseks ostukeskuse asemel hoopis taaskasutuskeskused. Viimasel ajal on eriti populaarseks muutunud ka erinevad kirbukad nagu näiteks Sarapuu kirbukas , kus saad ostelda erinevate naiste “garderoobides”, sest iga kliendi riided on ühes boksis. Kui kaltsukate ja kirbukate anonüümsus ei ole Sinu jaoks ja Sa eelistaksid teada, kelle riideid Sa kannad, siis miks mitte korraldada väike moedemonstratsioon sõbrannade ringis nagu seda tegi Carrie Bradshaw teleseriaalist “Seks ja Linn”? Kutsu sõbrannad külla ja palu neil kaasa võtta riided ja ehted, mida nad on valmis teisele ringile saatma, loo mõnus õhkkond suupistete ja kokteilidega ning isegi juhul kui Sa midagi uut oma garderoobi ei leida, oled Sa veetnud kvaliteetaega oma sõsarkonnaga!

Vali keskkonnasõbralikumad materjalid

Riiete ja aksessuaaride puhul on materjalid üheks olulisemaks teguriks! Just nagu meie toidulaud peaks olema puhas ja toitev, peaksid ka riided ja aksessuaarid, millega me oma keha katame, olema kvaliteetsed ja mugavad. Selle asemel, et soetada mitu odavat, kuid sünteetilisest materjalist nagu näiteks polüester valmistatud riidehilpu, vali keskkonnasõbralikumad materjalid, mis on paremad Su kehale ja kestavad kauem. Meie lemmikud on näiteks linasest, kanepist, bambusest lüotsellist, orgaanilisest villast või orgaanilisest puuvillast valmistatud riided. Kas teadsid, et isegi puuvill ei pruugi alati olla kõige keskkonnasõbralikum valik? Traditsiooniline puuvilla kasvatamise viis hõlmab tavaliselt suurel hulgal kahjulike väetiste ja pestitsiidide kasutamist. See on ka üks peamine põhjus, miks meie "Inspired by nature" t-särk on valmistatud orgaanilisest puuvillast.

Ise tehtud, hästi tehtud!  

Mis kannaks paremat energiat kui käsitööna valminud riided ja ehted!  riided ja ehted 2019 on hea aasta, et äratada oma õmblemisoskused ja olla iseenda moedisainer! Vahet ei ole, kas Sa eelistad kududa, heegeldada või õmmelda - leia endale sobiv stiil ja lase oma fantaasia lendu! Juhul kui käsitöö ei ole Sinu tugevaim külg, siis on aeg oma mälu värskendada ema või vanaema käe all või hoopis mõni uus oskus juurde õppida. Internetiajastu üheks võluks on see, et uued teadmised on vaid paari hiirekliki kaugusel! Isevalmistatud riided on unikaalsed ja keskkonnasõbralikud, kui Sa valid õiged materjalid, ning ühtlasi taas ühendab see meid eelnevate generatsioonide naistega, kes ei valmistanud riideid mitte ainult endale vaid kogu perele!

Osta vähem, aga osta nutikalt!  

Vaatamata sellele, et ka meie oleme ettevõte, kelle eesmärk on kasumit teenida, siis on KUMA brändi taga tiim, kes unistab õnnelikumast ja tervemast planeedist, ning selleks on oluline, et me kõik tarbiksime vähem. Lihtne ja samas oluline põhimõte, mis tervendaks oluliselt meie planeeti, kui me kõik seda üheskoos teeksime. Selle asemel, et pidevalt uusi asju soetada, vali hoopis tooted, mida saab mitmel erineval moel kanda. Meie Butterfly Effect kõrvarõngad on hea näide nutikast aksessuaarist, mida saab kahte erinevat pidi kanda, nii et ühe kõrvarõngapaari asemel soetad kaks!

Suured muutused saavad alguse väikestest sammudest. Loodame, et said meie blogi postitusest ideid, kuidas lihtsate nippidega oma elu rohelisemaks muuta ning üheskoos meie planeeti tervendada. Mida teed Sina igapäevaselt meie ühise kodu heaks? Kirjuta vastus kommentaaridesse ja inspireeri ka teisi!