Inspiratsioonist ja liblikatest KUMA looja Mari Ojasaarega

KUMA brändi lugu ei saa jutustada ilma KUMA looja ja loovjuhi Mari loota, sest just tema idee naiselikust liblika kujulisest kiklipsust pani alguse KUMA Design’ile. Täna piilume Mari sisemaailma ja uurime, mis paneb tema südame kiiremini põksuma ja toob liblikad kõhtu!

Kust ammutad inspiratsiooni uute KUMA toodete jaoks?

Minu inspiratsiooniallikad varieeruvad, hetkel inspireerib mind näiteks väga sisedisain. Mõnikord vaatan diivani disainilahendust ja tekib idee, et analoogselt vôiks ka mõnda ehet proovida lahendada. Seega võib inspiratsioonilaeng tabada mind täiesti ootamatutes kohtades ja situatsioonides. Värsket energiat ja ideid saan ma aga alati resides ning uusi kohti avastades.

Miks Sa just liblikad valisid?

Liblikas on justkui selline väike loodusime - ilmub välja eikusagilt ja kaob sama kiirelt. Kui Sul avaneb aga võimalus liblikat natukene lähemalt vaadelda, siis märkad kui erilised ning imekaunid isendid nad on. Ma usun, et samasugune õrnus ja naiselikkus nagu on liblikates, on peidus ka igas naisterahvas. Mõnes naises paistab see välja rohkem, teises vähem, kuid selleks KUMA liblikaprossi d loodud saidki, et aidata välja tuua õrnema soo esindajate naiselik pool.

Loodus on lahutamatu osa Sinu lillelapse olemusest, kuidas kirjeldaksid oma suhet loodusega?

Loodus on mind alati väga paelunud, aga ega ma ei oskagi täpselt öelda miks. Ilmselt sellepärast, et seal ei pea ühtegi rolli täitma. Loodus võtab sind vastu täpselt sellisena nagu Sa loodud oled. Ühtlasi annab loodus energiat täpselt samamoodi nagu mõnikord toreda seltskonnaga koos viibides tunned õhtu lõpuks, kuidas oled ka ise parem inimene. Eriti meeldib mulle energiavarusid laadida mere ääres, rabas ja looduslikes pühapaikades.

Millised on Su lemmik Instagrami kontod ja podcastid, kust kogud inspiratsiooni?

Podcastides meeldivad väga Melissa Ambrosini podcastid! 

Instagramis jälgin järgmisi mõjuisikuid:

Trenni chick @rocamoons

Toidumaailmas annab ideid @anettvelsberg 

Ehtemaailmas inspireerib @samanthawills

Eestlastest jälgin teenaist @kuu.elina 

@sandravabarna - tema konto on alati lahedaid ided täis.  

... pean siiski tunnistama, et vahel piilun inspiratsiooniks ka @kumadesign Instagrami kontot.. eks me ise oleme enda suurimad inspiratsiooniallikad.

KUMA Instagram

Millised tegevused aitavad Sul uut inspiratsiooni leida, kui ideid on vähe?

Minul hakkab pea tööle siis kui liigun. Lähen näiteks koeraga jalutama ja mõtteid muudkui tuleb. Viimase aja üks ägedamaid avastusi on aga teetseremooniad. Vaikuses tee joomine on väga meditatiivne tegevus, mis seab perspektiivid peas paika ja annab värske energialaengu.

Kui saaksid ajas tagasi minna aega kui alustasid KUMA liblikate valmistamisega, siis millist nõu Sa endale annaksid?

  1. Leia endale mentor, kellega oma ideid arutada ja vajadusel nõu küsida.
  2. Katseta, katseta, katseta, kuid ära oota üleöö suurt edu, sest kõik võtab aega - alates toote loomisest kuni hästi töötava meeskonnani, kui ettevõte juba jalad alla on saanud.
  3. Ole julge ja täis pealehakkamist - see on tähtsam kui ükski eriline idee!
  4. Tee asjaga algust - isegi kui Sul ei ole päris täpset visiooni, siis hakka kuskilt otsast pihta ja vaata kuhu tee sind kannab.
  5. Ära karda abi küsida!
Mari prosse valmistamas

Kas Sul on eeskujusid?

Jaa ikka on! Viimase aja üks suurimaid eeskujusid on Samantha Wills.

Mis on kolm asja, milleta Sa kodust ei lahku?

Viimasel ajal on kaks “asja”, milleta ma kunagi kodust ei lahku, mu lapsed 😀 Aga kui tekib võimalus omapäi päevasel ajal rännata, siis on paratamtult kaasas ikka mobiiltelefon, et mõnda lahedat podcasti kuulata. Samuti ei lahku ma kunagi kodust mõne ägeda (enamasti KUMA) aksessuaarita. Näiteks sellele intervjuule vastuseid kirjutades, istun parajasti Kadriorus kohvikus NOP ja kõrvas on mul kahed erinevad KUMA kõrvarõngad. Esiteks meeldib mulle asju teistmoodi teha ja teiseks kannan ma alati just oma KUMA ehteid, et testida toodete kvaliteeti...ahjaa KUMA "Inspired by Nature" t-särk on mul ka praegu tagurpidi seljas, ikka testimise eesmärgil 😀

Mis Sa ise arvad, miks on KUMA Design nii kõrge lennuga Eestis olnud?

 Ma usun, et KUMAle andis eelkõige hoo sisse õige aeg - sisenesin turule ajal, mil paistsin välja tõeliselt unikaalse tootega. Sel ajal ei teinud keegi selliseid liblika prosse. Ühtlasi olin väga avatud suhtleja, lõin palju kontakte ja püüdsin pidevalt oma toodet ja pakendit paremaks teha. Investeerisin tugevalt ka visuaalsele poolele, mis oli tänasel sotsiaalmeedia ajastul vaieldamatult õige otsus.

Mari Ojasaar

Kuidas Sa oma kunsti/loomingut kirjeldaksid?

Kuna olen selline kunstnik, kes tahab kõike omamoodi teha, siis nii kirjeldangi. Minu kunst on suuresti mõjutatud keskkonna hoidmisest ja loodusega ühes rütmis hingamisest. Oma loominguga loodan head teha meid ümbritsevale loodusele ning julgustada inimesi eristuma ja lõbusalt katsetama!