Loodusest, inspiratsioonist ja elust haagissuvilas
Seda, et ma hingelt looduslaps olen, teab meie väike KUMA pere hästi ning keegi ei pane enam imeks kui ma jälle mõne mere äärest leitud kivi või taimega stuudiosse ilmun, silmad säramas ja pea värsketest ideedest uueks KUMA ehteks pungil. Selline ma kord juba olen ja selline on ka KUMA bränd - inspireeritud loodusest ja oma olemuselt loodussõbralik. Täna võtan teid kaasa meie väikese hipipere suvepuhkusele mööda Eestimaad ning räägin lähemalt, mida loodusest inspiratsiooni kogumine minu jaoks tähendab. Jump on the hippie wagon!

Lihtsuses peitub võlu!

Meie n-ö hipielustiili juures inspireerib mind kõige enam raw-life seiklus ning see, kui vähe me tegelikult vajame oma igapäevatoimetusteks, olles seal juures eluga rahul ja õnnelikud. Vahel on vaja turvaliste ja mugavate koduseinte vahelt end vabaks murda, et anda iseendale ja oma mõtetele ruumi.
Kuid ega see nii lihtsalt ei käi, esmalt pean laskma lahti soovist, et elu oleks mugav. Jah, kärbsed ja sääsed võivad olla tüütud. Ning beebiga väikeses haagissuvilas toimetamine võib olla aeg-ajalt paras katsumus. Eriti kui wc asub paraja jalutuskäigu kaugusel ning ka see on vaid kuivkäimla. Põhiliseks pesemisvõimaluseks meie trippidel on tihtipeale merevesi, mis on mõni päev vaid 8c soe… aga kõik need “mured” muutuvad tähtsusetuks, kui mõistan, mis selline seiklemine mu hingele kingib ja kui vähe me tegelikult õnneks vajame. Imeilusad päikeseloojangud, hingematvad kuupeegeldused sünkjal merel, uudishimulikud metsloomad ja väekad loodusannid - need on hetked ja energiad, mis poevad palju sügavamale mu südamesse ning kui argimured ununevad, siis need hetked jäävad mu südant soojendama veel pikaks ajaks.

Koos on lõbusam!

Öeldakse, et pole tähtis, kuhu Sa lähed, vaid kellega Sa lähed. Muidugi on aeg-ajalt tore ka sõbrannadega lõbusaid linnareise teha, kuid miski ei kaalu üle oma perega koos reisimist. Mind inspireerib koos oma poegade ja elukaaslasega maailma avastamine. Südantsoojendav on näha, kuidas lapsed kohanevad kõige uuega ja see, et mõni mugavus, nagu näiteks kodused mänguasjad, on puudu, on nende jaoks pigem võimalus uuteks avastusteks kui põhjus jonnimaratoniks. Meie vanem poeg Aaron on sel alal meister - ka kõige hallimast kivist või kõveramast puutoikast saavad hetkega tema sõbrad, kellega koos uuele avastusretkel suunduda. Meie perereisid on minu jaoks vaid kinnitanud teadmist, et jah, lapsed on meie suurimad õpetajad.

Aeg iseendale!

Vaatamata sellele, et reisime koos perega, tekib mul nii palju aega ja ruumi iseenda jaoks. Netilevist eemalolek ja elutempo aeglustumine kingivad mulle lõpuks aega oma mõtete jaoks ja võimalust nautida koos perega lapsikult lihtsaid hetki. Näiteks seda kui mõni liblikas mööda lendab või jälgides, kuidas päike mere puudutuse peale sulab. Need on need hetked, mis inspireerivad ning nii mõnigi selline hetk võib anda laengu, millest sünnib peagi uus ehe.
Hea on nautida elu vahel väga aeglaselt, justkui aegluubis - ja seda meie seiklused meile pakuvadki. Lisaks sellele on mul aega pühenduda oma kirele - kunstile! Olgu selleks joonistamine, meisterdamine või mõni muu loominguline väljendusviis. Meil kõigil on mõni tegevus, mis toidab meie hinge ja annab uut energiat - minu jaoks on selleks kõikvõimalikud kunstivormid.
Seda, kuhu poole meie hipibuss järgmisena suuna võtab, me veel ei tea, aga just see ongi põnev - teadmatus, kuhu Sa lähed, aga teadmine, et ükskõik kuhu tee Sind ei vii, alati ootab Sind midagi uut ja inspireerivat sel teel!
Järgmise hipitripini!
Mari