Kuidas Boostida oma igapäeva?
Mida tähendab sinu jaoks Boost? Minu jaoks tähendab see millelegi lisahoo andmist, justkui keegi lükkab Sulle kelgutades hoo sisse. Usun, et tehes seda iga päev, siis ei pea üks hetk sos-plaani kasutusele võtma kui tundub, et elus on kõik seisma jäänud. Täna jagan teiega seitset erinevat viisi, kuidas lihtsate tegude ja harjumustega oma heaolule väike boost juurde anda. 

Suhte-boost

Suhte-boost on üks võimas asi - kui suhe kallimaga on paigas siis on ka igapäevaelu palju õnnelikum ja rahulikum. Suhte-boost on üks võimas asi - kui suhe kallimaga on paigas siis on ka igapäevaelu palju õnnelikum ja rahulikum. Väga lihtne on omavahelised suhted unustuste hõlma jätta, sest inimene harjub kõigega, isegi sellega kui keegi kogu aeg Su kõrval on. Selle kohta öeldakse, et iga luksusese muutub üks päev tarbeesemeks. Kui me oma paarisuhet aga prioriteediks ei sea, siis hakkavad sinna tasapisi väikesed mõrad tekkima, mis üha suurenevad, mida kauem me seda valdkonda tahaplaanile jätame. Oma kogemusest tean, kui palju energiat võtab väikeste laste kasvatamine ja oma firma juhtimine, mistõttu võib suhe kallimaga unarusse jääda. Kuid ekstra boosti suhtele andmine ei olegi tegelikult nii keeruline. Minu viimase aja suurim suhte-boost oli siis kui ma kihlusin oma tulevase abikaasa Jesperiga. Seda muidugi ei saa nii hoobilt kõikidele soovitada, küll aga soovitan suhtele ekstra boosti anda reisimise ja seiklustega. Olgu selleks reis romantilisele Bali saarele või lihtne väljasõit üheks ööks talumajja (kindlasti võtke kaasa küünlad ja unustage elekter ning nutiseadmed, ikkagi seiklus ju =)). Mina ja Jesper saame endale haruharva lubada õhtuseid väljaskäike, kuna nooremat poega Thori ei saa veel vanavanemate juurde jätta. Sellest hoolimata teeme me aga pidevalt day-date stiilis kohtinguid: avastame kodulinna, hulgume kohvikutes või miks mitte, näpime kõrvuti istudes koos pargipingil nutitelefone ja naerame iseenda üle. Siiski on mõnus koos midagi teha ja suhtele väike boost anda.

Ilu-boost

Aeg-ajalt tunnen, et rahutud öötunnid (imetan endiselt väikelast, mis tähendab iga paari tunni tagant ärkamist), vähene D-vitamiin ja värske toidu kehv valik, peegeldub ka minu välimuses. Olen ise jõuetu, nahk on tuhm ja silmaalused tumedad. Siis tulevad appi vesi, toormahlad ja boost toidulisanditest. Vett joon ma kohe kui tunnen, et kehas on miskit paigast ära. Kui peeglisse vaadates hakkab võõraks jääma see Mari, kes vastu vaatab, pöördun kohe veeusku. Viimasel ajal olen hakanud austama just allikavett. Käin seda allikalt toomas ning panen klaasnõusse, et kogu pere saaks puhast looduslikku vett juua.
Minu teine hiljutine lemmik on erinevad toormahlad. Näiteks armastatud kokk Anni Arro kirjutas oma raamatus Sepamaa Taluköök, kuidas ta talvisel perioodil joob kõrvitsa-astelpaju-porgandimahla. See on päevale tohutult hea starter, kuna porgand ja kõrvits sisaldavad palju beetakaroteeni ning astelpaju C-vitamiini. Seller ja mesi aga soodustavad ainevahetust.
 
200g kõrvitsat
0,5 klaasi astelpaju marju
porgandi mahl
2 teelusikat mett
1 sellerivars
 
Peenesta kõik koostisosad blenderis, kuni ka astelpajuseemned on purustatud, sest viimased sisaldavad nahale ja organismile väga kasulikku astelpajuõli. Tänud Anni Arro soovituse eest! 
 
Kui sul aga ei ole aega, et iga hommik vitamiinipomme valmistada (sest olgem ausad, kõik need puu- ja juurviljad peab keegi poest koju tooma, koorima ja tükeldama), siis tänapäeval on tervislik eluviis super lihtsaks tehtud ning appi tulevad erinevad smuutisegud. Näiteks alustas Kuma Design hiljuti koostööd Boost Yourself’iga, kes valmistab supertoidusegusid, mis sisaldavad kollageeni ja erinevaid vitamiine. Sul ei tule muud teha kui segada endale meelepärane segu veega või lisada oma smuutile/toormahlale. Selleks, et anda eriline super boost oma kehale, lisa supilusikatäis Boost Yourself smuutisegu kõige viimasena peale blenderdamist oma mahlale (Boost Yourself kollageeniga supertoidusegu ei vaja enam blenderdamist, sest nii säilivad väärtuslikud koostisosad paremini). Pea meeles, et kui alustad ilukuuriga, siis püüa see ka lõpuni viia, ikka selleks, et kuu-kahe pärast oma peegelpilti taas-armuda. Keha vajab aega, et toimetada esmalt kõik vitamiinid ja mineraalid elutähtsate organiteni ning alles siis hakkab toitaineid jagama ka küüntele, juustele ja nahale, et kinkida Sulle see müstiline ilu sära.

Vaimne-boost 

Sellega tegelen ma ka meeleldi igapäevaselt. Kui taban end õhtul uinumise asemel nagu vurr mõtteid keerutamas ja kell 3 öösel ärgates enam und ei tule, siis tean, et vajan rohkem aega ja tasakaalu vaimsete teemadega tegelemiseks. Esimene lihtne boost vaimule on meditatsioon. See on üheaegselt imelihtne ja samas meeletult keeruline, anda oma mõistusele ja elurütmile luba lihtsalt istuda 10-20 minutit ja teha mitte midagi. Siiski miskipärast jagavad sama soovitust enamik maailmas läbi löönud eeskujud. Kõlab küll lihtsa nõuandena, kuid samas on see peamine nipp, mida ikka ja jälle üheks eduvõtmeks kuulutatakse. Lisaks annab kehale ja vaimule mõnusa lisaenergia looduses viibimine. Proovi ise järgi - kui talvisel perioodil õues vaid 1-2 tundi toimetada ja see aeg ka peamiselt poeparkla ja auto vahele jääb, siis üks korralik rabapäev annab suurepärase boosti olemisele.
 

Raha-boost

Uuuh, seda vajame ju kõik. Eriti siis, kui enamik rahast läheb kingituste tegemisele. Minu jaoks on raha energia, ning energia vajab voolamist. Samas ei taha energia niisama laiali loopimist. Ma väga kaalutlen, enne kui midagi taaskord koju ostan. Asjade asemel soovin oma kodu täita hoopis lugude ja mälestustega. Näiteks Balil reisides ostsin armsa keraamilise kausi, millel oli kiri juures, et selle on valmistanud kohalik kahe lapse ema, kes usub oma unistustesse. See tõesti kõnetas mind, sest ka mina olen töötav ema ja puhun hea meelega tuult tiibadesse teiste emade unistuste täitumisele.
Mõnda aega tagasi raiskasin raha ühe kalli keraamilise teekannu peale. Ma andsin sellele kannule aega 2 ööpäeva, et välja selgitada, kas ta meenub mulle ka siis, kui ma ta kaheks päevaks poodi ootele jätan. No ei lahkunud ta minu peast enne, kui sain ta oma kaissu. Selle kannu eriline disain lummas mind koheselt ning tänu sellel olin ka nõus palju rohkem maksma. Sama fenomen inspireerib mind ka mu enda loomingus - kui tulen millegi peale, mis koheselt lummab ning mida ma ei ole varem kuskil näinud. Nagu näiteks meie Moonchildren kõrvarõngad, mida saab kanda kuuel erineval viisil. PS! Viimasel jõulumüügi päeval Swedbankis avastasin, et tegelikult saab neid Kuma Design kuulastele loodud kõrvarõngaid kanda seitsmel erineval viisil =)
Veel üks äge viis raha energiale boost anda, on rahale üks korralik armastuskiri kirjutada. Eks siis näeb natukese aja pärast, kas energia selles valdkonnas hakkab liikuma või ei…
 

Kodu-boost 

Selle all pean ma silmas uue energia koju toomist. Nimelt minul on nii, et nii pea, kui mu kallis kaasa Jesper paariks nädalaks komandeeringusse sõidab, tekib mul tohutu soov pesa punuda. Siis ma muudkui kolistan mööda disainipoode ning püüan kodu kodusemaks muuta. Viimane kord otsustasin aga, et ma ei osta mitte midagi uut enne, kui olen kõik nurgad, kapid, riiulid korda teinud, kuhu on kogunenud vana jama. Vana jama tähendab ühtlasi ka seisma jäänud energia. See oli küll tõeline eneseületus: puhastada, koristada ja kõigest ebavajalikust loobuda, kuid preemiaks lubasin endale, et ei soeta muud kui värskeid lilli ning ei ühtegi sisustuselementi. Lõpuks kui kõik kapid ja sahtlid olid korras, siis ma lausa lendasin end premeerima: ostsin koju uued kardinad, vaibad, serviisi ja muidugi taimi... palju taimi. Sättisin kodu mõnusalt korda, nii, et isegi meie koer sai endale uue pesa. Nii äge oli seda muutust kodus jälgida - isegi minu viie aastane poeg hakkas toast asju välja tooma, lausudes: “Mul ei ole neid asju enam vaja, ma teen parem tuppa ruumi”. Olengi täheldanud, et kui lapsed pidevalt seelikusabas kinni on ja “Mul on nii igav” laulukoor lahti läheb, siis peame üheskoos mängunurgas korra majja lööma. Väikesele Thorile jätan peale koristamist vaid 2 mängukasti välja, mis teeb mänguasjade valimise kergemaks ning ta hakkab palju meelsamini 1-2 asjaga toimetama. Sama lugu on ka vanema lapsega koristades - peale seda võib ta päevade kaupa üksinda oma toas toimetada ja mängida.
 

Rõõmu-boost 

Mis võiks olla sinu boost, mis iga päev sulle rõõmu toob? Minu jaoks on see mini-jungle mu kodus. Olen oma koju päris palju taimi kokku ostnud, nii et isegi kui õues on põhjamaiselt hall, siis toas kiirgab igas nurgas midagi rohelist. Kui tahad kellelegi taime kinkida, kuid ei tea täpselt millist, siis minu viimase aja avastus on lahtised taime lehed, mida müüakse lillepoodides. Näiteks viimati ostsin trendika Monstera taime lehe. Seda taime pole ma koju toonud, kuna Monstera kõik osad on mürgised ning väikeste laste ja koduloomaga ei taha ma kellegi tervisega riskida. Kuid selle taime leht on juba enam kui kuu aega mul lillevaasis seisnud ning valmistab sama palju rõõmu kui potitaim, mida peab aga pidevalt hooldama. Ah jaa, oma magamistoa olen ka nii sättinud, et lisaks voodile ja voodiriietele on seal vaid taimed. Ärkan ja virgun oma mõtetega taimi vaadeldes.
 
Teine minu viimase aja n-ö rõõmu-boost on uute asjade õppimine. Avastasin enda jaoks sellise platvormi nagu  https://www.domestika.org , kust saan osta üle maailma tunnustatud õpetajate kursuseid erinevatest valdkondadest. Milline imeline ajastu, kus elame! Kodukool on tehtud nii põnevaks ja huvitavaks, et ma lihtsalt rõõmustan ainuüksi selle mõtte üle =) Huviga õpin nii kunsti kui disaini valdkonna kohta ja salahobina plaanin ka tikkimise põnevasse maailma sukelduda!
 

Üllatus-boost 

See on viimane mõttetera, mis tahtis veel siia blogi postitusse ära mahtuda. Nimelt olen viimasel ajal hakanud spontaanselt üllatusi tegema. Peamiselt näiteks helistades sõbrannale, kellega pole juba ammu aega rääkinud. Või midagi armsat saatnud neile pakiga. Teistele üllatuse tegemine on topeltrõõm, mis annab mõnusa energialaengu nii kingisaajale kui ka iseendale.
 
Sellised on seitse erinevat viisi, kuidas ma oma igapäevaelue väikese boosti annan. 
Mari