Emadepäevaks telli hiljemalt neljapäeval kell 15.00

KUMA tüdrukute 5 lemmik metsa- ja loodusrada
Ei ole saladus, et KUMA tüdrukud laevad oma patareisid ja otsivad inspiratsiooni loodusest. Eriti nüüd, kui kevadväsimus kipub külge kui takjas, on oluline, et peale pikka töönädalat saaks turgutatud nii keha kui meel. Sel kuul liitusime MINE METSA Eesti disaineritega ning võtsime eesmärgiks avastada uusi tervise- ja matkaradasid, kuhu nädalavahetusel linnamüra eest põgeneda. Eesmärk ei ole veel kaugeltki täidetud, kuid tänaseks oleme avastanud mitmeid võrratuid paiku, mida tahame ka teiega jagada. Tee endale tass midagi head ja võta enda jaoks hetk, et lugeda millised on meie 5 lemmik metsa- ja loodusrada Tallinna lähiümbruses.

Paukjärve loodusrada

Kuigi me ei tahaks lemmikuid valida, siis millegi pärast on Paukjärve loodusrada esimene koht, mis meenub, kui on vaja kiirelt linnamüra eest põgeneda. Rada teeb imeilusa tiiru ümber Paukjärve, kus vaheldumisi saab nii mäkke ronida kui ka rahulikult mööda metsarada jalutada. Lisaks sellele jääb matkarajale vaatetorn, mis pakub imelist vaadet Kõnnu Suursoole. Külmadel talvekuudel saavad julgemad mööda järve jalutada ning soojadel suvekuudel saab soovi korral väikese supluse teha. Ühtlasi on järve kaldal mitmeid grillimis- ja lõkkekohti, kus sõpradega üks vahva piknik või lõkkeõhtu korraldada.
 

Pirita Kloostrimetsa õpperajad 

Kui kiire elutempo piirab Sinu aega ja Sa soovid Tallinna läheduses loodust nautida, siis soovitame suund Pirita Kloostrimetsa poole seada. Lisaks ajaloohõngule leiab Kloostrimetsast ka rahu ja vaikuse kohe linna külje all. Rajad kulgevad läbi metsa ja sobivad hästi avastamiseks nii lastega kui lemmikutega. Lisaks õpperadadele aitavad tähistatud terviserajad mõnusalt ja turvaliselt metsa vahel liigelda ning valida endale sobiva pikkusega jalutuskäigu. 

Kakerdaja raba

Tallinnast tunniajalise autosõidu kaugusel Kõrvemaal on üks meie vaieldamatu lemmik - Kakerdaja raba. Kuigi raba nimi võib silme ette tuua pildid metsatihnikust, kust peab end tarzani kombel läbi murdma, siis tegelikkuses on Kakerdaja rabas korralik laudtee, mis kulgeb läbi metsatukkade, soomaa ja mööda Kakerdaja järve kallastest. Selle sama järve kaldal oleme olnud kell 4 hommikul tunnistajateks ühele kõige maalilsemale päikesetõusule… Suvel soovitame kaasa pakkida ka piknikukorv, sest läbi Kakerdaja rada kulgev laudtee viib väikese piknikuplatsini. Olenevalt kuust, saab raba äärest korjata energiat nii mustikate kui pohlade näol ja need piknikukorvi lisada.

Viru raba 

Teine kaunis raba, mis on meie südamed võitnud, on Viru raba. Nädalavahetusel võib seal küll üsna mitmeid loodushuvilisi olla, kuid häid lambaid mahub palju ühte lauta ja kes soovib tunniajalist matka läbi raba, siis 3,5 kilomeetri pikkune Viru raba õpperada sobib selleks ideaalselt. Tee pealt leiad ka vaatetorni, mis kingib hunnitu vaate rabamaastikule ja pühib peast kõik argimured.

Tabasalu ja Laulasmaa-Lohusalu matkarajad

Kui Sa oled pigem mere- kui metsainimene, siis soovitame külastada kas Laulasmaa-Lohusalu või Tabasalu matkaradu. Mõlemad kulgevad mööda mere äärt, kus soolane mereõhk tervendab nii seest kui väljast. Tabasalu matkarada on eriline oma pankranniku poolest ja kingib vaate Tallinna siluetile. Meremõisa loodusrada kulgeb aga nii metsa vahelt kui mere äärest ja hilissuvel on see lemmikkoht korilastele, kelle tunneb ära mustikamusta suu järgi. Ühtlasi on Meremõisas võimalik suplema minna ja soovi korral lõket teha ning telkida.
Vaatamata meie eesmärgile, avastada igal nädalavahetusel uusi paiku, juhtub siiski aeg-ajalt, et elu teeb omad keerdkäigud ja mõni nädalavahetus on rahustavate metsamatkade asemel täidetud sünnipäevade ja muude kohustustega. Sellisel juhul toome loodusenergiad oma ellu läbi poolvääriskividega aksessuaaride - nagu meie energiakeed ja käepaelad. Tõelistele metsasõpradele lõime seoses MINE METSA kampaaniaga  kinkekomplekti, mis peidab endas KUMA energiakeed ja kahtpidi kantavaid puidust kõrvarõngaid. Kinkekomplektis olevad aksessuaarid on tehtud vaid naturaalsetest materjalidest, mis ei tekita staatilist elektrivälja meie ümber ja aitavad maandada pingeid. Soetades meie MINE METSA kinkekomplekti, istutame kirsina tordil Sinu eest ühe noore puu Eestimaa metsa. Nii et kui Sina metsa minna ei saa, siis teeme meie seda Sinu eest!
Kaunist kevadet!