Naiselikkust äratades vol 3

Peaks tegema seda ja peaks tegema toda ning siis on kindlasti veel vaja see asi ära teha. Ah jaa, ma ju pidin see kuu ka naiselikkusele tähelepanu pöörama?! Oeh, kas see ei saaks lihtsalt olla osa minu päevast? 

Aga tundub, et nii suures emarollis nagu ma hetkel kolme lapse kõrvalt olen, ei tule see siiski kuidagi loomulikult välja. Kui ma just kalendrisse suurelt ja punasega ei märgi, et see päev on minu päev, siis kohe kindlasti võtavad peretoimingud juhtimise enda peale.

Seega sai see kuu naistele suunatud seminar juba varakult üles märgitud, et saaksin kuulata ja imetleda teisi vägevaid naisi. Olgugi, et Luna vajas mind veidi pikemalt kui olin planeerinud ja terve päeva asemel sain vaid mõned tunnid magusat oma aega nautida, aga siiski midagi...

Kuulasin Naiste Akadeemia üritusel ühte oma suurt lemmikut - Irje Karjust. Olen teda pikalt imetlenud. Selline suure väega naine, kelle silmadest on näha, et ta juhib ise oma teed ja tema elukogemuste pagas on muljetavaldav.

Lavale astus ta taimemustriga maani ulatuvas rohelises kleidis, jalas sukksaapad ja pikad kiharad hobuse patsist langemas. Vanus on tema puhul vägi, väärikus ja tegelikult olematu, sest temast õhkub hoopis midagi muud. Olgugi, et ta on vanaema, olen kindel, et temas olev energia on tugevam, kui mitmel noorel naisel kokku. See selleks, nagu juba mainisin, siis ma tõesti imetlen teda. Irje kõneles, kuidas taimed ja armastus käivad käsikäes. Ning ta rõhutas just enesearmastust. Ühtlasi rääkidas ta, kuidas teatud taimed toetavad meid just siis, kui vajame tuge. Näiteks meliss aitab end rohkem armastada. Minu meelest see ongi armastuse algallikas. Naisena märgata ja seostada taimi armastuse energiaga on kuidagi väga ilus mõte.

Teisena kuulasin huviga Epp Kärsini vestlust. Tema energia oli nii äge, et tõstis kogu saali elevuse laeni. Juba esimeste minutite jooksul hakkas ta minu meelest kogu publikuga flirtima. Hästi vallatult ja naiselikult, ning muidgi inspireerivalt. Ta palus päevajuhil istuda enda ette diivanile ning ronis ise tema taha kaksiraksi, sukad ülemeelikult jalas vilksatamas, ja hakkas talle rinnamasaaži tegema. Ta jagas, et pakub sellisel viisil lõõgastust oma lähedastele ja sõbrannadele alati, kui nad pinges on, samal ajal nende muresid kuulates.

Kehaline kontakt on tegelikult väga hea viis lõõgastumiseks ning meie naised võiksime ka teineteisele rohkem toeks olla, kui on natuke abi vaja. =) Me kõik saime nii palju naerda ja minu meelest muutus kogu publik selle aja jooksul kohe mitu grammi vallatumaks. 

Muidugi tõi Epp välja ka selle, kui oluline on enesearmastus. Eelkõige just enda eest hoolt kandmine ning partnerile välja ütlemine, mis on Sinu soovid ja ootused suhtes ja muidugi intiimsuhtes.

Minu jaoks oli see poolik päev koos naistega meeletult hea viis oma naiselikkuse äratamiseks. Vaatasin ja imetlesin, kui ilusad olevused olid kokku tulnud - me naised oleme lihtsalt nii kaunid. Kellel olid juuksed haldjalikult sätitud, kes kandis jumalannaliku kleiti, kelle ehted püüdsid pilku ja kes naeratas nii soojalt ja armsalt, et täitis sellega kogu ruumi.